Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Λαζαράκια


Ὑλικά γιά τή ζύμη:

1 κιλό ἀλεύρι γιά ὅλες τίς χρήσεις
3/4 ποτηριοῦ ἀραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 & 1/2 φακελάκι μαγιά
1 & 1/2 ποτήρι νερό (τό ὁποῖο βράστηκε νωρίτερα γιά λίγο μέ ἕνα ξυλαράκι κανέλας μέσα)
1 κουτ. γλ. μαστίχα (τήν κάνουμε σκόνη στό μπλέντερ μέ λίγη ζάχαρη)

Γιά τή γέμιση:

καρύδια, σταφίδες, κονιάκ, κανέλα
γαρυφαλλόκαρφα


Ὁδηγίες:


1. Ἀνακατεύουμε τά ὑλικά γιά τή ζύμη μέχρι νά γίνει ἕνα καλό μαλακό ζυμαράκι. Τό ἀφήνουμε νά ξεκουραστεῖ γιά περίπου 15' σέ ζεστό χῶρο.

2. Παίρνουμε ἕνα κομμάτι τό κάνουμε κάπως τριγωνικό, πλατύ στήν ἐπάνω μεριά του καί μυτερό στήν κάτω,μέ ἕνα κουταλάκι προσθέτουμε λίγη γέμιση (κοιλιά τοῦ Λαζάρου) καί κλείνουμε νά γίνει σάν κῶνος.

3. Μέ λίγη ζύμη φτιάχνουμε τό σαρίκι (καπέλο) καί τοῦ βάζουμε καί χεράκια πού εἶναι σταυρωμένα. Στή θέση τῶν ματιῶν, βάζουμε 2 γαρυφαλλόκαρφα. Ψήνουμε γιά 40 λεπτά στό φούρνο, στούς 180οC .

Δεν υπάρχουν σχόλια: