Υλικά
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι ἄνιθο
ἐλάχιστο μάραθο
Ρύζι (3-4 γεμάτες κουταλιές τῆς σούπας)
ἀλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιοῦ
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι ἄνιθο
ἐλάχιστο μάραθο
Ρύζι (3-4 γεμάτες κουταλιές τῆς σούπας)
ἀλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιοῦ
Ψιλοκόβουμε
τά κρεμμύδια (καλύτερα στό μπλέντερ γιά νά λιώσουν). Ἄν θέλουμε
ψιλοκόβουμε τό φρέσκο κρεμμυδάκι στό χέρι καί τό προσθέτουμε στά
τελευταία 10 λεπτά, γιά νά εἶναι πιό ἔντονη ἡ γεύση του.
Ἀχνίζουμε τά κρεμμύδια σέ ἐλάχιστο νερό γιά 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τό καθαρισμένο σπανάκι καί στή συνέχεια 700 ml νερό καί τά μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Ὅταν βράσουν καλά προσθέτουμε τό ρύζι καί ἀνακατεύουμε. Χαμηλώνουμε
τή φωτιά καί προσθέτουμε τό ἀλάτι, τό πιπέρι καί τόν χυμό λεμονιοῦ (ἄν
θέλουμε νά εἰσχωρήσει τό λεμόνι στό ρύζι μας).
Βράζουμε
περίπου 20-25 λεπτά ὥσπου νά σκάσει τό ρύζι. Ἄν ἔχουμε κρατήσει τό
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τό προσθέτουμε 10 λεπτά μετά τό ρύζι.
Πηγή: agiameteora.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου