Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ἄλαδο κέικ ἰνδοκάρυδο

Άλαδο κέικ ινδοκάρυδο

Ὑλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιοῦ νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιοῦ χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 450 γραμμάρια ἀλεύρι
  • 5 κοφτά κουταλάκια τοῦ γλυκοῦ μπέικιν
  • 1/2 κιλό ἰνδοκάρυδο

     

    Ὁδηγίες:

    1. Ἀνακατεύουμε τά ὑγρά, τή ζάχαρη καί τίς βανίλιες ὥσπου νά λιώσει ἡ ζάχαρη.
    2. Ἀναμιγνύουμε τό ἀλεύρι μέ τό μπέικιν καί τά ρίχνουμε στά ὑγρά.
    3. Τέλος στό μίγμα μας προσθέτουμε τό ἰνδοκάρυδο καί τά ἀνακατεύουμε ὅλα μαζί.
    4. Ψήνουμε γιά 45 περίπου λεπτά σέ μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς).

    Λίγα μυστικά ἀκόμα

    Ἀφοῦ σβήσουμε τόν φούρνο, ἀφήνουμε μέσα τό κέικ γιά 10 λεπτά. Ἀν θέλουμε (γιά περισσότερη γεύση καί στόλισμα), βάζουμε στό σερβίρισμα καί λίγη μαρμελάδα βερύκοκο. Ἡ συνταγή προέρχεται ἀπό ἕνα γυναικεῖο μοναστήρι.

    Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: