Ὑλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιοῦ νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιοῦ χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 450 γραμμάρια ἀλεύρι
- 5 κοφτά κουταλάκια τοῦ γλυκοῦ μπέικιν
- 1/2 κιλό ἰνδοκάρυδο
Ὁδηγίες:
- Ἀνακατεύουμε τά ὑγρά, τή ζάχαρη καί τίς βανίλιες ὥσπου νά λιώσει ἡ ζάχαρη.
- Ἀναμιγνύουμε τό ἀλεύρι μέ τό μπέικιν καί τά ρίχνουμε στά ὑγρά.
- Τέλος στό μίγμα μας προσθέτουμε τό ἰνδοκάρυδο καί τά ἀνακατεύουμε ὅλα μαζί.
- Ψήνουμε γιά 45 περίπου λεπτά σέ μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς).
Λίγα μυστικά ἀκόμα
Ἀφοῦ σβήσουμε τόν φούρνο, ἀφήνουμε μέσα τό κέικ γιά 10 λεπτά. Ἀν θέλουμε (γιά περισσότερη γεύση καί στόλισμα), βάζουμε στό σερβίρισμα καί λίγη μαρμελάδα βερύκοκο. Ἡ συνταγή προέρχεται ἀπό ἕνα γυναικεῖο μοναστήρι.Πηγή: sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου