Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Καλαµάρι γεµιστό


Ὑλικά 

 
1 κιλό καλαµάρια
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 κούπα ρύζι

ἐλαιόλαδο
ἀλάτι, πιπέρι
6-7 µπαχάρια

Ὁδηγίες


Πλένουµε τά καλαµάρια καί ἀφαιροῦµε τά πτερύγια καί τά μουστάκια τους. 

Ψιλοκόβουµε τά ποδαράκια ἀπό τό καλαµάρι καί τά βάζουµε σέ ἕνα µπώλ. 

Σωτάρουµε σέ ἐλαιόλαδο τό κρεµµύδι µέ τά ψιλοκοµµένα κοµµάτια
καλαµαριοῦ. 

Προσθέτουµε νερό, τό ἀλάτι, τό πιπέρι καί τά µπαχάρια καί ἀφοῦ πάρει βράση ρίχνουµε τό ρύζι.
 
Ἀφήνουµε νά βράσει σέ χαµηλή φωτιά καί ἀφοῦ µελώσει, τρυπᾶµε τά καλαµάρια µέ ἕνα πηρούνι, τά γεµίζουµε µέ τή γέµιση καί τά κλείνουµε µέ µιά
ὀδοντογλυφίδα. 

Τά βάζουµε στήν κατσαρόλα µέ λίγο ἀλάτι καί πιπέρι καί τά ἀφήνουµε νά σιγοβράσουν σέ µέτρια φωτιά. 
 

Πηγή: http://oinomagirion.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: