Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ψαρόσουπα πεντανόστιμη - Κατάλυση ἰχθύος


 Ψαρόσουπα πεντανόστιμη

Ὑλικά 
1 κιλό φιλέτο πέρκας θαλασσινῆς
χυμός ἀπό 1 λεμόνι
1 κιλό ὑπόλοιπα ψαριοῦ (κεφάλια,κόκκαλα,πέτσα)
1 κρεμμύδι
100 γραμ. πατάτες κομμένες
500 γραμ. ντομάτες τριμμένες
250 γραμ. πράσα κομμένα
250 γραμ. καρότα κομμένα
200 γραμ. κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
100 ml ἄσπρο κρασί
100 ml νερό
ἀλάτι, πιπέρι

Ὁδηγίες 

  1. Πλένουμε τό ψάρι, τό αλατίζουμε, τοῦ ρίχνουμε λίγο λεμόνι καί τό ἀφήνουμε σέ κρύο μέρος.
  2. Ξεπλένουμε τά υπόλοιπα ψαριοῦ καί βρεγμένα ὅπως εἶναι τά βάζουμε σέ κατσαρόλα μαζί μέ τά λαχανικά, τόν μαϊντανό, τήν δάφνη καί τό ἀλατοπίπερο. Σκεπάζουμε τήν κατσαρόλα καί σιγοβράζουμε στήν πιό χαμηλή φωτιά γιά μία ὥρα.
  3. Βγάζουμε τά ὑπόλοιπα τοῦ ψαριοῦ καί περνᾶμε τόν ζωμό μας ἀπό σίτα. Βάζουμε τόν σουρωμένο ζωμό μαζί μέ τά λαχανικά καί τό κρασί σέ κατσαρόλα καί ἀφήνουμε νά πάρει ἄλλη μία βράση.
  4. Τοποθετοῦμε τά φιλέτα στήν κατσαρόλα καί τά ἀφήνουμε νά βράσουν γιά δέκα λεπτά. Ἡ σούπα μας εἶναι ἕτοιμη!

    Καλή σας ὄρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: