Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σαρδέλες ψητές - Κατάλυση ἰχθύος


Ὑλικά:
1,5 κιλό σαρδέλες
ἀλάτι
2 λεμόνια
ἐλαιόλαδο
λίγη μουστάρδα
ρίγανη


Ἐκτέλεση:

Ἀφοῦ καθαρίσουμε καί ξεπλύνουμε τίς σαρδέλες τίς βάζουμε σέ ἕνα τρυπητό καί τίς ἀλατίζουμε ἀφήνοντάς τες παράλληλα νά στραγγίξουν. Ἑτοιμάζουμε τή θράκα μας. Βάζουμε τή σχάρα νά ζεσταθεῖ ἐπάνω ἀπό τή φωτιά. 

Ἀραδιάζουμε στή σχάρα τίς σαρδέλες μας ἀφοῦ τίς ἔχουμε λαδώσει γιά νά μήν κολλήσουν καί τίς ἀφήνουμε νά ψηθοῦν. Μόλις εἶναι ἕτοιμες ἀπό τή μία πλευρά τίς γυρίζουμε καί ἀπό τήν άλλη. Μέχρι νά γίνουν ἑτοιμάζουμε τό λαδολέμονο. 

Χτυπᾶμε μέ ἕνα πηρούνι σέ ἕνα μπώλ λίγο λάδι, λεμόνι, μουστάρδα καί ρίγανη κι ἄν θέλουμε λίγο σκόρδο τριμμένο. Ἀφοῦ δέσουν τά ὑλικά περιχύνουμε τίς σαρδέλες μας ὅταν εἶναι ζεστές. Μποροῦμε ἐναλλακτικά νά τίς ψήσουμε σέ ἀντικολλητικό τηγάνι ή ἀκόμη καί στό φοῦρνο. 

Πηγή: agiameteora.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: