Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μανιταρόσουπα Ἁγιορείτικη

 

Τί χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 5 κουταλιές ἐλαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι ἄνιθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κ.σ. ταχίνι μέ πορτοκάλι
  • ἀλάτι καί πιπέρι
  • λεμόνια γιά τό σερβίρισμα

Πῶς τήν κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τά φρέσκα μανιτάρια ἀπό τή φλούδα τους καί τά κόβουμε μικρά κομματάκια.
  2. Κόβουμε σέ ἰσομεγέθη κομματάκια καί τά πλευρώτους.
  3. Πλένουμε καί ψιλοκόβουμε τά ξερά κρεμμύδια καί τίς πιπεριές μας.
  4. Τά ρίχνουμε στήν κατσαρόλα ὅπου ἔχουμε προθερμάνει τό λάδι καί τά τσιγαρίζουμε πέντε λεπτά.
  5. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τό μαϊντανό, τόν ἄνιθο καί τά φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 λίτρα νερό, ἀλάτι καί πιπέρι.
  6. Ἀφοῦ πάρουν μία βράση προσθέτουμε τό ρύζι καί τό ἀφήνουμε νά σιγοβράσει γιά 20 λεπτά.
  7. Ὅταν εἶναι ἔτοιμο παίρνουμε 4 κουταλιές τῆς σούπας ζωμό ἀπό τό φαγητό σέ μία κούπα διαλύουμε τό ταχίνι καί τό προσθέτουμε στήν κατσαρόλα.
  8. Ὅταν τό σερβίρουμε προσθέτουμε λεμονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: