Μανιταρόσουπα Ἁγιορείτικη
Τί χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 3 πιπεριές φλωρίνης
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 5 κουταλιές ἐλαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι ἄνιθο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 κ.σ. ταχίνι μέ πορτοκάλι
- ἀλάτι καί πιπέρι
- λεμόνια γιά τό σερβίρισμα
Πῶς τήν κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τά φρέσκα μανιτάρια ἀπό τή φλούδα τους καί τά κόβουμε μικρά κομματάκια.
- Κόβουμε σέ ἰσομεγέθη κομματάκια καί τά πλευρώτους.
- Πλένουμε καί ψιλοκόβουμε τά ξερά κρεμμύδια καί τίς πιπεριές μας.
- Τά ρίχνουμε στήν κατσαρόλα ὅπου ἔχουμε προθερμάνει τό λάδι καί τά τσιγαρίζουμε πέντε λεπτά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τό μαϊντανό, τόν ἄνιθο καί τά φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 λίτρα νερό, ἀλάτι καί πιπέρι.
- Ἀφοῦ πάρουν μία βράση προσθέτουμε τό ρύζι καί τό ἀφήνουμε νά σιγοβράσει γιά 20 λεπτά.
- Ὅταν εἶναι ἔτοιμο παίρνουμε 4 κουταλιές τῆς σούπας ζωμό ἀπό τό φαγητό σέ μία κούπα διαλύουμε τό ταχίνι καί τό προσθέτουμε στήν κατσαρόλα.
- Ὅταν τό σερβίρουμε προσθέτουμε λεμονάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου