Νόστιμο ψάρι σέ 10 λεπτά - Κατάλυση Ἰχθύος
Ὑλικά
- 2 φιλέτα ψαριοῦ (γλῶσσα, παγκάσιους, γαλέος κλπ) περίπου 700 γρ.
- 1 φλυτζάνι καφέ ἐλαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 2 μικρές ντομάτες
- 1 πιπεριά
- μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κούπας λευκό κρασί ἐλαφρύ
- 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κάρυ
- ἀλάτι, πιπέρι
Ἐκτέλεση
- Βάζουμε τό ἐλαιόλαδο σέ βαθύ τηγάνι.
- Κόβουμε τό κρεμμύδι στό multi καί τό προσθέτουμε στό ἐλαιόλαδο.
- Τό ἀφήνουμε νά μαραθεῖ.
- Προσθέτουμε τό σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Χοντροκόβουμε τήν ντομάτα στό multi καί τήν προσθέτουμε στό τηγάνι.
- Βάζουμε τήν ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τήν πιπεριά.
- Μόλις ἡ σάλτσα ἀρχίσει νά βράζει καί νά δένει βάζουμε τά φιλέτα τοῦ ψαριοῦ..
- Βάζουμε τό κρασί στό multi μαζί μέ τή μουστάρδα καί τό κάρυ. Τά χτυπᾶμε καλά νά γίνουν ἕνα μίγμα.
- Τό ρίχνουμε πάνω ἀπό τά φιλέτα μέσα στό τηγάνι.
- Βάζουμε τό ἀλάτι, τό πιπέρι καί τὸν μαΐντανό χοντροκομμένο..
- Ἀφήνουμε νά βράσει μέχρι νά δέσει ἡ σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου