Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κριθαράκι ἀλάδωτο

 Κριθαράκι αλάδωτο

                 
               Κριθαράκι ἀλάδωτο
              
                  Ὑλικά: 
                  
                  500 γρ. πάστα κριθαράκι
                  1 κιλό ὥριμες ντομάτες
                  1 μεγάλο κρεμμύδι
                  2 σκ. σκόρδο
                  3 πράσινες πιπεριές
                  ἀλάτι, πιπέρι
 
 
Ἐκτέλεση:
  1. Ἀφαιροῦμε φλοῦδες καί σπόρους ἀπό τίς ντομάτες καί τίς πολτοποιοῦμε.
  2. Τρίβουμε τό κρεμμύδι, λιώνουμε τό σκόρδο καί κόβουμε τίς πιπεριές σέ μικρά κομμάτια.
  3. Βάζουμε ὅλα τά παραπάνω ὑλικά στήν κατσαρόλα, νά πάρουν μία βράση.
  4. Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό, τό κριθαράκι, ἀλάτι καί πιπέρι.
  5. Ἀνακατεύουμε καλά ὅλα τά ὑλικά καί ἀφήνουμε τό φαγητό νά σιγοβράσει, ὥσπου νά μαλακώσει τό κριθαράκι.
  6. Ἄν χρειαστεῖ προσθέτουμε ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: