Κριθαράκι ἀλάδωτο
Ὑλικά:
500 γρ. πάστα κριθαράκι
1 κιλό ὥριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές
ἀλάτι, πιπέρι
1 κιλό ὥριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές
ἀλάτι, πιπέρι
Ἐκτέλεση:
- Ἀφαιροῦμε φλοῦδες καί σπόρους ἀπό τίς ντομάτες καί τίς πολτοποιοῦμε.
- Τρίβουμε τό κρεμμύδι, λιώνουμε τό σκόρδο καί κόβουμε τίς πιπεριές σέ μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε ὅλα τά παραπάνω ὑλικά στήν κατσαρόλα, νά πάρουν μία βράση.
- Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό, τό κριθαράκι, ἀλάτι καί πιπέρι.
- Ἀνακατεύουμε καλά ὅλα τά ὑλικά καί ἀφήνουμε τό φαγητό νά σιγοβράσει, ὥσπου νά μαλακώσει τό κριθαράκι.
- Ἄν χρειαστεῖ προσθέτουμε ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου